Ikke et spørsmål om kunst, et spørsmål om moral – når lokalavisen ikke lever opp til sin demokratiske og juridiske rolle

Faksimile fra Framtid i Nord: Hilde Nyvoll og kunst

Framtid i Nord baker prosessen i Nordreisa etter valget inn i et spørsmål om kunst. Dette er en bevisst avsporing fra det som burde vært tema for en avis som får millioner i støtte for å gå politiske prosesser mer i sømmene. Helt fra starten av valgkampen kunne man merke hvor mye mer Hilde Nyvoll ble eksponert i spesielt nettversjonen til avisen. Hun var i avbildet tre ganger hver eneste dag i lengre perioden fra juli og utover. Dette var langt mer enn de andre kandidatene.

På et folkemøte i 2015 oppførte de seg som en gjeng brunskjorter

At Framtid i Nord meget merkverdig ikke frontet Nyvoll i en tidlig oversikt med kvinnelige ordførerkandidater i Nordreisa skulle være med på å skjule at avisen har hatt og har en pro-holdning til Nyvoll.

Dette er ikke de første gangene hvor redaktøren i avisen har en journalistisk tvilsom tilnærming til Nyvoll, som er en tidligere ansatt i avisen.

Da valgresultatene tikket inn i september anså mange det som svært sannsynlig at Nyvoll ville prøve seg på ordførervervet på tross av andreplassen.

Vi snakker ikke her om kunst, men om umoralsk opptreden.

Måten hun overtok førsteplassen på arbeiderpartilista er en god indikasjon på det som skulle komme og det som kommer videre. Hun ville bli ordfører koste hva det koste vil. Prosessen var så stygg at både Evanger (ordførere) senior og junior trakk seg fra Arbeiderpartiet i Nordreisa.

I partiprogrammet til Arbeiderpartiet fikk man også lese Nyvoll sin egosentriske CV som om hun søkte på ordførervervet. Hun har blant annet erfaring fra Stortinget.

Man gikk til valg med en allianse SV, SP og AP. Da Nyvoll ikke kunne bli ordfører i den konstellasjonen så var det om å gjøre å lage så store motsetninger i arbeidsfordelingen at det ville bli brudd i forhandlingene.

Dokumenter som beviste bedrageri til 2,6 millioner kroner nektet Kjetil Martesønn Nilsen Skog og Isabell Haug i Framtid i Nord å offentliggjøre

At Arbeiderpartiet gir fra seg flere verv til Høyre og KrF enn de selv ville ha fra SV og SP viser hvor altoverskyggende viktig hennes egen posisjon som ordfører er.

SP kunne ha gjort det samme. Det største problemet for SP var at man hadde kvaler med å strekke moralstrikken for langt. Men det skal være sagt, både SV og spesielt SP har vist en naivitet som overgår selv den norske luemannen.

At Nyvoll ignorerer samarbeidet med både SV og SP og dermed har ført over halvparten av velgerne i Nordreisa bak lyset sier sitt.

Arbeiderpartiet har tapt mye i prosessene til Nyvoll

 1. Nyvoll støtet mange arbeiderpartifolk fra partiet i nominasjonsprosessen
 2. Arbeiderpartiet mistet mye støtte i valget
 3. Nyvoll har ført resten av arbeiderpartivelgere bak lyset ved å innføre mer høyrepolitikk i stedet for rød politikk etter valget
 4. Det er flere arbeiderpartitopper som ikke får anledning til å bekle viktige verv i kommunen

Det er muligens flere arbeiderpartifolk som kunne ha gjort en positiv innsats for kommunen som leder av et utvalg eller to.

Politikere – medisinske undere

Nyvoll er et medisinsk under, hun står oppreist uten ryggrad. Like ille er det hos Høyre og KrF i denne saken. At man samarbeider for å få gode verv med en part som nok en gang eksponerer sin mørke bakside er like umoralsk. Nordreisas befolkning kan ikke stole på politikere som viser så dårlig moralsk skjønn. Kommer all viktig informasjon på bordet i viktige saker som berører befolkningen?

Vi hører dessverre at mobbing i skolen foregår. Det vil alltid være mobbere og mobbeoffer. Løsningen er ofte at elvene som observerer mobbingen gjør noe. Bjørndals metode gjelder i den voksne verden også. Men, når sukkertøyet er søtt nok, så fordamper moralen til potensielle mobbemotstandere på blågul side også.

Når SP, SV og AP blir utsatt for skadelig uredelighet, hva skal hindre Høyre og de andre å bli utsatt for de samme umoralske prosessene seinere?

Arbeiderpartiet eller Høyre, samma det, posisjon er posisjon

Når en arbeiderpartirepresentant så enkelt kan hoppe til køys med høyrerepresentanter så viser det til fulle akilleshælen til arbeiderpartibevegelsen. Det er muligheten til makt som er drivkraften til mange arbeiderpartistrebere. Arbeiderpartivelgerne er veien til målet.

Partiboka – negativ korrupsjon – er du utenfor den indre krets er mulighetene mindre

Det går for tiden en dokumentarserie om Einar Gerhardsen (AP) på NRK. Her kommer det frem at hadde man partiboka i orden, så ordnet det meste seg. Det straffet seg å være annerledes. Og dette er roten til mange vonde ting i det norske samfunnet den dag i dag. Det er et tankegods som lever og media er dessverre en for stor del av den.

Det er derfor større sjanse for at denne artikkelen fremmer Nyvolls politiske karriere enn det motsatte.

Først og fremst å tenke på seg selv på bekostning av andre er naturlig for Nyvoll.

Nyvoll og alliansen med Framtid i Nord i kunstgressbaneprosjektet

I en årrekke har Hilde Nyvoll og hennes familie kjørt en temmelig umoralsk kampanje mot meg personlig. Dette har hatt negative konsekvenser for meg og familien.

(Dokumentasjon nederst i artikkelen)

I 2014 overtok søsteren til Hilde Nyvoll ledervervet i Oksfjord og Straumfjord Idrettslag. Line Bergland Nyvoll ville bruke OSIL som et verktøy til å anlegge alpinbakke på egen grunn oppe ved Oksfjordvannet (en korrupt hensikt). OSIL hadde da samtidig fått fullfinansiert en ny kunstgressbane ved Oksfjord skole til 2.7 millioner kroner.

Alle de som hadde vært med på kunstgressbaneprosjektet ble mobbet vekk fra styre og stell i OSIL av Nyvoll-folket. Jeg ble personlig utsatt for:

 • Trakassering
 • Falske politianmeldelser
 • Ondsinnet ryktespredning
 • Torpedoer
 • Boikotter
 • Hærverk
 • Drapstrusler

De har sannsynligvis enda ikke informert folk om at de falske politianmeldelsene ble henlagt rett etter at de ble meldt inn. I tillegg, på et folkemøte i 2015 oppførte de seg som en gjeng brunskjorter. Befolkningen i «vakkerbygda» jublet og klappet i hendene, og gikk mann av huse for å vise sin forakt mot «kjeltringen» som ikke fikk «sin» kunstgressbane.

Kunstgressbanen ble aldri bygd på grunn av et bedrageri. Alpinbakke med tråkkemaskin og skitrekk var et luftslott og ble selvfølgelig heller ikke noe av. Når OSIL og Oksfjord grendehus-vervene ikke kunne bidra til en personlig gevinst avsluttet Nyvoll-folket, søster og far, sine «dugnadsverv». I tillegg har Hilde Nyvoll jobbet hardt i kulissene sammen med sine venner og familie for å unngå at uheldig informasjon om saken kom ut, og for å skade meg.

Kjetil Martesønn Nilsen Skog og Isabell Haug – konkrete løgner for å beskytte Nyvoll

Dokumenter som beviste bedrageri til 2,6 millioner kroner nektet Kjetil Martesønn Nilsen Skog og Isabell Haug i Framtid i Nord å offentliggjøre. Skog er som folk flest og stiller ikke spørsmål som en objektiv journalist ville gjort, ellers er det opportunt å sitte stille i båten.

Til deres forsvar så kan det nevnes at Nordlys og Ola Solvang den gang ikke var noe bedre.

Nordreisapolitikken er ikke et spørsmål om kunst, det er et eksempel av umoral.


Dokumentasjon av påstått surrealisme og ultimatum, hærverk, bedrageri, ryktespredning, korrupte hensikter

Surrealistisk ordførerverv
Faksimile Framtid i Nord. Surrealistisk scenario for en tidsgenetisk begrenset optimist .
Ultimatum og gikk for et enda verre alternativ
Faksimile Framtid i Nord. Nyvoll gikk fra et ultimatum til et alternativ som var verre. Ga Høyre og KrF flere posisjoner enn de selv ville fått sammen med SP og SV.
Hærverk i Oksfjord
Restene etter hærverket gjort av et medlem i Nyvoll-familien.
Rosenkåln Ski Resort
Nyvollfolkets Ski Resort på facebook.
Falsk ryktespredning av Nyvoll
En av Nyvolls anonyme (men identifiserte) medhjelpere som viser hvordan falske påstander, rykter og drittuttalelser er spredt i Oksfjord og Nordreisa av Nyvollfolket.
Tråkkemaskin i Oksfjord
Nyvollfolket prøvde raskt å kjøpe en tråkkemaskin til sin alpinbakke på Oksfjord og Straumfjord IL sin regning.
Bedrageriet
Bedrageriet – et årsmøtevedtak som ble forsøkt skjult og som Framtid i Nord ikke eksponerte til sine lesere. Årsmøtet i Oksfjord og Straumfjord IL ble villedet med en røverhistorie om at tippemidlene var trekt tilbake. Istedet skulle det satses på Nyvollfolkets Ski Resort.
Virkemidlene er større for de uten moral
Forhandlingsrommet er større når man mangler moral.

Epilog

Da Troms fotballkrets og Norges fotballforbund i 2015 oppdaget at OSIL og Nyvoll-folket i all stillhet hadde avviklet kunstgressbaneprosjektet i Oksfjord, prøvde man å overføre prosjektet til Rotsundelv IL. Dette gikk ikke. Men høsten 2019 kunne RIL innvie en ny kunstgressbane ved Rotsundelv skole.

Hilde Nyvoll som var med på å sabotere kunstgressbaneprosjektet i sin egen hjembygd, Oksfjord, var en av innlederne og gratulantene i Rotsundelv.

Oksfjord steinbane
Bildet tatt av fotballbanen i Oksfjord sommeren 2019. Hadde ikke Nyvoll vært med på å sabotere kunstgressbanen kunne hun gratulert Oksfjordingene med ny kunstgressbane i 2016 på samme måte som hun gjorde i Rotsund like før valget i 2019.

Blogginnlegg er ikke er ment til å være noe annet enn ytringer i en samfunnsdebatt. Og representerer ikke en holdning eller noe annet for verken meddommere eller noen annen samfunnsgruppe.

Tagged with: ,
Posted in Samfunn og idrett
Meddommerbloggen

Lovlige tweets
Siste innlegg
Meddommer vertikal

Facebook
Kategorier
Meddommerskyen
Arkiv
En gråblogg
Meta